chatroulette türkiye chat rulet

Sponsorlu Bağlantılar






Facebook Kameralı Sohbet

Facebook Arkadaşlarını Kamerada Görmek ve Sohbet Etmek İçin Mavi Butona Tıklayın Daha Sonra Çıkan Sayfada PAYLAŞ'a Basın. Ayrıca Özel Odalarımıza Girmek İçinde Bunu Yapmanız Gerekiyor.


chatroulette, chatroulette download

Chatroulette | Chat Roulette | Chat Rulet | Türkçe Chat Roulette | Görüntülü Sohbet | Sesli Chat


Chatroulette.com Mahkeme Yasağı - Tüm ayrıntılar Konumuzda

facebookta paylaş twitterda paylaş
chatroulette mahkeme yasagı, chatroulette neden yasaklandı
Chatroulette Türkiyede artık yasak. Türkiye cumhuriyeti Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından ülkemizde her yıl binlerce site erişime engelleniyor.Bu engel karşısında internet kullanıcılarını çileden çıkarıyor. 22 Ağustos 2011 tarihinde ise internet tamamen filtrelenerek artık sadece Türkiye cumhuriyeti Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından izin verilen sitelere erişilecek ve artık her adımımız devlet konbtrolüne girecek bu nekadar yasal ve özgül bir durumdur Sizlerin yorumuna bırakıyoruz.


Chatroulette.com Mahkeme yasağı ve Engelleme gerekçesi

5651 sayılı yasa uyarınca katalog suçlar kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuksal değerlendirme sonucunda; bu internet sitesi (chatroulette.com) hakkında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 28/01/2011 tarih ve 421.02.00.2011-039734 nolu kararı gereğince İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır.

(After technical analysis and legal evaluation based on the catalog crimes of the Law no 5651, Administrative measure has been taken for this website (chatroulette.com) according to decision no 421.02.00.2011-039734 dated 28/01/2011 of "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı")


İnternet dünyası sürekli olarak farklılıklara vitrin olmuştur. Teknoloji,araştırma ve geliştirmenin dışında sosyal yaşam üzerine de birçok sayfayı içinde barındıran sanal ortam,bu doğrultuda da çok sık kullanılmaktadır.İnsanlar,yeni kişilerle tanışıp,kaynaşmak için interneti kullanabilirler.Dünya üzerinde birçok kişi bu yöntemleri kullandığı için,farklı kültürlerden insanlarla tanışmak ve sohbet etmek mümkündür.Dil ve kültür gelişimi açısından da çok önemli bir durumdur.Çünkü bu tür yollarla farklı kültürleri öğrenir ve yabancı dilinizi geliştirirsiniz.Onlardan farklı ve önemli bilgiler öğrenebilir kendinizi geliştirebilirsiniz.

Bu tür imkanlara ortam sağlayan en önemli sayfalardan birisi de chatroulettedir.Chatroulette,dünyanın hemen hemen her yerinde kullanılan bir video sohbet sitesidir. Bu sitenin diğer video chat sayfalarından farkı ise,kullanıcıların değişken olmasıdır.Yani sohbet edeceğiniz kişiyi siz belirliyemezsiniz.Ekranda karşınıza çıkan kişilerle sohbet edersiniz.Bu seçim de serbest bir seçimdir.Yani sistem otomatik olarak diğer kullanıcıları size sunar.Bu sebeple eğlenceli bir sayfa özelliği taşır.
Chatroulette'yi dünyada bir çok kişi kullanmaktadır ve bazen ünlüler de bu kişiler arasında yer alabilmektedir.Bu sebeple chatroulette'de ünlü birini görürseniz şaşırmayın.Bu durum tamamen şans meselesidir.Yani karşınıza kimin geleceğini bilemezsiniz.

Chatroulette üzerinde bir çok farklı davranışta bulunabilir.Karşınızdaki kişiler sizlere sürprizler yapabilir,sizi şaşırtabilir,güldürebilir ya da korkutabilirler. Bu tür davranışlar chatroulette sayfasına canlılık kazandırmaktadır.Başka sayfalarda bu tür davranışlara pek fazla rastlayamazsınız;fakat chatroulette için bu tür davranışlar,alışkanlık haline gelmiştir.Chatroulette'in sürekli kullanıcıları da mevcuttur.Eğer siz de bu sayfayı sık sık kullanırsanız,farklı günlerde aynı kişileri görme imkanınız olabilir.Eğer karşınızdaki kişi de sizi hatırlarsa iki tarafta da ufak bir gülümseme belirir.Chatroulette'de eğlencede sınır yoktur.Sizde basit bir şekilde chatrouletteyi kullanabilir ve eğlencenin tadına varabilirsiniz.

2 yorum:

EraySimsek dedi ki...

en kısa zamanda bu sorunu aşmanız dileğiyle :)

Mert Yilmaz dedi ki...

Bence yasaklanmamalı :) Makale için teşekkürler.

Yorum Gönder


Chatroulette | Chat Roulette | Chat Rulet | Türkçe Chat Roulette | Görüntülü Sohbet | Sesli Chat
Sitemizde Bulunan içerikler DMCA.com tarafından korunmaktadır.İzinsiz kullanımda gerekli yaptırımlar uygulanacaktır